НОВОСТИ

Почина Мартин Хован


07.6.1935 – 13.10.2020

А јас ќе го гледам лицето Твое во правда, ќе се наситам од ликот Твој, кога еднаш ќе се разбудам.
Псалми 17:15

Евангелско-методистичка црква во Р. Србија објавува дека г. МАРТИН ХОВАН почина на 13-ти октомври 2020 г. по кратко боледување.

Тој беше Пастор и Суперинтендент на ЕМЦ целиот свој живот.
Уште во младоста го слушна повикот да го следи Исус и беше надарен со многу дарови кои ги користеше насекаде за да им служи на црквата и на луѓето.
Неговата неуморна служба и љубов кон луѓето беа израз на неговата христијанска вера.
Бог преку него богато ја благослови црквата и ние сме благодарни за неговиот живот на преданост.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position