ДЕЦА И МЛАДИ

[vc_row css=”.vc_custom_1489486357200{padding-bottom: 70px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1487738997157{padding-bottom: 0px !important;}”]

Во секоја заедница постои младински час

[vc_column_text]Тој час е шанса младите луѓе да разговараат за своите проблеми, сомнежи, верувања, надежи. Исто така, се обработуваат теми од Библијата и од учењето на нашата Црква. Во рамките на младинските активности е и заедничкиот дочек на Нова Година, традиционалниот првомајски излет, а секоја година се одржува и младински камп, кој исто така е прилика за дружење, меѓусебно запознавање и славење на Бога.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”25px”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1489486340071{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]Децата имаат значајно место во секоја Заедница во нашата Црква. Акцентот најмногу е ставен на т.н. неделно училиште кое се одвива за време на неделната Богослужба.

На почетокот на Богослужбата децата се во црквата. Многу е важно и тие да се почувствуваат и да се доживуваат како дел од Заедницата. Во одреден дел од Богослужбата, децата одат во неделно училиште. Започнуваат со песна и молитва, а после тоа следува раскажување на библиска поука и рачна работа, која е поврзана со темата.

На крајот следи учење на стих од Библијата, кој децата го кажуваат пред Заедницата на крајот од Богослужбата. Со децата работи учител/ка кој/а е компетентна за таа работа. Еднаш во годината се одржува Детски состанок, на кој земаат учество децата од сите Заедници во Македонија[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1489486350575{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_single_image image=”5193″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” css_animation=”fadeIn”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]Please Active Visual Composer[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

НОВОСТИ

сите новости поврзани со избраната служба
[/vc_column][/vc_row]

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position