НОВОСТИ

Молитвени потреби од Украина

Се викам Алиона Ладижева. Јас сум од Украина, од најсеверниот град на земјата, градот Славутич, кој граничи со Белорусија. Овој град е изграден по несреќата во Чернобил за оние луѓе, како што е моето семејство, кои реагираа и ја уништија оваа страшна светска катастрофа, ризикувајќи ги своите животи, продолжувајќи да обезбедуваат безбедно функционирање на Чернобилската нуклеарна централа за целиот свет, вклучително и Белорусија и Русија за сите овие години. Цели 20 години работев на проекти за создавање на најголемата подвижна структура – лак над уништениот нуклеарен блок на Чернобилската нуклеарната централа, со цел да се заштити светот од нуклеарна опасност. После тоа, решив дека мојот повик сега треба да биде создавање зелена безбедна енергија. Затоа, во последните три години работев на проект за изградба на најголемиот парк со ветерници во Украина на самиот југ од мојата земја, на брегот на неверојатно убавото розово езеро Сиваш во близина на полуостровот Крим, кој беше окупиран во 2014 година од Русија.

На 24 февруари 2022 година изгубив сè. Уште првиот ден, мојот парк со ветерници беше бомбардиран и заробен од руските напаѓачи. Чернобилската нуклеарна станица беше заробена од руските напаѓачи и де-енергизирана, што создава опасност за светот. Мојот роден град Славутич е опкружен со руски војници и е без струја. Луѓето немаат струја, имаат ограничена топлина и немаат начин да готват храна. Сите резерви на храна и лекови се блокирани веќе 2 недели. И тоа е само мојата мала вистинска приказна за војната.
Сепак, ние сме 40 милиони и секој од нас има своја приказна на страдање и болка.

Апелирам до сите, и до црквите и до луѓето кои се молат за мир во Украина.
Ве молам, молете се за секоја една од овие потреби – секое од овие е многу важно

Ова се конкретните барања за молитва што ги носам пред вас.

Искрено сме благодарни за сета помош што ни ја давате и продолжувате да ни ја давате, како и за вашите молитви за нас и нашата земја – тие можат да направат вистински чуда и да донесат мир!

Во име на украинскиот народ,
Алиона Ладижева
11.3.2022

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position