Автор: emcmk

Почина пастор Зора Вучкова
Драги пријатели, ве известуваме дека нашата сестра, пастор Зора Вучкова денес отиде при Господ. Неизмерно сме благодарни за нејзината посветена служба во ЕМЦ и ќе остане како светол пример за [...]
Read More
Јавна реакција на Предлог-закон за родова еднаквост
Поглаварите на МПЦ-ОА, ИВЗ, КЦ, ЕМЦ и ЕЗ, поттикнати од најавата за донесување на Предлог-законите за матична евиденција и за родова еднаквост, денес се сретнаа за да испратат јавна и [...]
Read More
Национален ден на молитва 2023 г.
  Драги браќа и сестри во Христа, Библијата со низа примери нѐ охрабрува и поттикнува да веруваме дека со истрајна и застапничка молитва, може да го промениме тоа што изгледа [...]
Read More
Говор на суперинтендентот Марјан Димов на трибината „Како да се радуваме во време на кризи“
Обраќањето на Суперинтендентот на ЕМЦ во Македонија, пастор Марјан Димов на трибината „Како да се радуваме во време на кризи“, која се одржа на 30.9.2022 година во Скопје.
Read More
Молитвени потреби од Украина
Се викам Алиона Ладижева. Јас сум од Украина, од најсеверниот град на земјата, градот Славутич, кој граничи со Белорусија. Овој град е изграден по несреќата во Чернобил за оние луѓе, [...]
Read More
Лаички семинар во ЕМЦ Моноспитово
Од 3-ти до 5-ти март 2022 г. во ЕМЦ Моноспитово се одржа семинар за лаички соработници, на кој беа присутни 22-ца учесници и соработници. Со помош од предавачот од Швајцарија, [...]
Read More
Молитва за Украина
Во знак на глобална солидарност со народот и црквите во Украина, неколку Европски христијански организации повикувааат на онлајн молитвена Богослужба за Украина во среда – 2ри март во 17:00 часот. [...]
Read More
Детски собири во ЕМЦ 2021
Драги читатели, Со вас сакаме да ги споделиме трите детски собири што се оддржаа во месец октомври и тоа во ЕМЦ Скопје на 09.10, ЕМЦ Моноспотово на 23.10 и ЕМЦ [...]
Read More
Средба со вработени во ЕМЦ МК
Многу ми е драго што оваа година можевме да ја одржиме нашата „Средба со вработени во ЕМЦ МК и нивните фамилии“
Read More
Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position