НОВОСТИ

150 години ЕМЦ во Австрија

Лого 150 г. Австрија

„Во летото 1871 година, пред 150 години, се основа првата методистичка заедница во Виена, Австрија. Сега помина еден и пол век во кој методистите се утврдија во Австрија. Со девет заедници и околу 1.500 членови на црквата, нашата црква сега е мала, но жива црква, која е активно вклучена во австриското општество.“

ЕМЦ во Австрија прославува 150 години од постоењето! Ве покануваме да прославите со нас преку пренос на церемонијата во живо во петок, 8-ми октомври 2021 година во 18:00 ч. на следниов линк https://emk.at/de/gemeinden/online

Повеќе за основањето на ЕМЦ Австрија на следниов линк (на германски јазик)
https://emk.at/de/news/2021/150-jahre-emk-oesterreich

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position