Категорија: Uncategorized

Молитвени потреби од Украина
Се викам Алиона Ладижева. Јас сум од Украина, од најсеверниот град на земјата, градот Славутич, кој граничи со Белорусија. Овој град е изграден по несреќата во Чернобил за оние луѓе, [...]
Read More
Средба со вработени во ЕМЦ МК
Многу ми е драго што оваа година можевме да ја одржиме нашата „Средба со вработени во ЕМЦ МК и нивните фамилии“
Read More
Младински состанок
12 и 13 ноември. ЕМЦ Скопје. Темата на состанокот: On-line живот. Возрасна група: 16 до 27 години. За повеќе информации обратете се на одговорните за млади во заедницата.
Read More
Евангелизација во ЕМЦ Моноспитово
  „На животот му е потребна надеж! Дали верата може да помогне?“ гласи темата на која ќе проповеда Новица Бранков, проповедник во ЕМЦ Нови Сад, Србија. Повелете да слушнете размислувања темелени [...]
Read More
Предавања за бракот
Што не поучува Библијата за бракот? За сите оние кои се во брак и за сите што планираат да влезат во брак, нтерактивни предавања на темата, секоја среда во ЕМЦ [...]
Read More
Spielmobil
Spielmobil (Шпилмобил) ќе се одржи во ЕМЦ- Колешино од 28.06. 2016 до 03.07.2016. Овој детски камп е од отворен карактер за деца до 15 години и секој кој сака може [...]
Read More
Годишна конференција 7-10 април 2016
Hristos u nama kao naš Život i Snaga. Mnogi verni su dugo živeli u nekom iskustvu sa Hristom kao Vođom i Pomagačem, ali nikad nisu shvatili šta ovo drugo znači: [...]
Read More
КРД- состанок
Среда, 02.03. Комисијата за работа со деца ќе го има својот состанок во ЕМЦ-Колешино чија што точка на дневен ред ќе биде Spielmobil-организација и соработка.
Read More
Светски молитвен ден
Срдечна покана за Светскиот Молитвен Ден на жените, во петок, 4. март 2016: Во Евангелско-Методистичката Црква во Струмица во 19 ч; Во Спомен Куќата на Мајка Тереза во Скопје, во [...]
Read More
Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position