Категорија: НОВОСТИ ВО ЛОКАЦИИ

Почина пастор Зора Вучкова
Драги пријатели, ве известуваме дека нашата сестра, пастор Зора Вучкова денес отиде при Господ. Неизмерно сме благодарни за нејзината посветена служба во ЕМЦ и ќе остане како светол пример за [...]
Read More
Национален ден на молитва 2023 г.
  Драги браќа и сестри во Христа, Библијата со низа примери нѐ охрабрува и поттикнува да веруваме дека со истрајна и застапничка молитва, може да го промениме тоа што изгледа [...]
Read More
Лаички семинар во ЕМЦ Моноспитово
Од 3-ти до 5-ти март 2022 г. во ЕМЦ Моноспитово се одржа семинар за лаички соработници, на кој беа присутни 22-ца учесници и соработници. Со помош од предавачот од Швајцарија, [...]
Read More
Детски собири во ЕМЦ 2021
Драги читатели, Со вас сакаме да ги споделиме трите детски собири што се оддржаа во месец октомври и тоа во ЕМЦ Скопје на 09.10, ЕМЦ Моноспотово на 23.10 и ЕМЦ [...]
Read More
Годишна Конференција за 2021
  85-та Провизорна Годишна Конференција, за дистриктите Србија, Македонија и Албанија се одржа од 10-12 септември 2021 година
Read More
Известување за пописот во септември 2021 година
Драги браќа и сестри, драги пријатели, Одложениот попис на население и домаќинства, ќе се одржи во периодот помеѓу 5-30 септември 2021 година.
Read More
Новогодишна вечер за тинејџери и млади
Комисијата за работа со деца и млади ве поканува да се придружите на новогодишно дружење кое ќе се случува онлајн.
Read More
Информации од ЕМЦ заедниците
На 30 мај годинава, на едно заедничко собирање во Мис Стон Центарот, заедно со сите благајници ја испративме секретарката на ЕМЦ во Македонија Софија Трајковска во заслужена пензија.
Read More
Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position