НОВОСТИ

Работилница за слобода на религиите

Септември, 19-21, Холидеј ин, Скопје, беше одржана работилница за слобода на религиите и религиозен дијалог на инцијатива на американската амбасада во Македонија. Како претставник од Евангелско-методистичка црква на овој настан присуствуваше Даниела Стоилкова. Настанот беше организира, заеднички, од страна на одделот на САД за правда и одделот за внатрешна безбедност во соработка со одделот на државното бирото за демократија, човекови права и труд.

Работилницата се базираше на резолуција на Советот од 2011 на Обединетите нации за човекови права16/18 на “борба против нетолеранцијата, негативните стереотипи и стигматизација и дискриминација, повикување на насилство и насилството врз лицата врз основа на религија и верување”, а се истражуваа и начини за спроведување на таа резолуција, како и спречување на верска дискриминација и гонење на насилни кривични дела врз основа на религија. компоненти од програмата вклучуваа законски реформи, најдобри практики, метрика, и дискриминација во вработувањето, образованието и други области.

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position