НОВОСТИ

Младински летен камп 2017

Бог е прекрасен, милостив, и ги исполнува нашите срцата кога тинејџерите и младите сме заедно во името на Господ Исус Христос. Ова го почувствувавме на младинскиот летен камп кој се одржа од 27-30 јули во Комплекс Бела Вода, Берово организирано од Комисијата за работа со млади (КРМ) на ЕМЦ Македонија.
Темата на овој камп беше „Запознај го Божјиот карактер“. Поуката за сите нас е дека нашите карактерни особини треба се повеќе да наликуваат на Божјиот карактер кој е: безгрешен, верен, вистинит, добар, засолниште, заштитник, исцелител, креативен, полн со љубов, милостив, миротворец, мудар, несебичен, праведен, ревносен, свет, совршен, трпелив, татко, утешител и има уште многу да се набројува
Остатокот од времето го поминавме во славење, молитва, запознавање, дружење, игри, слободно време, прошетка, јавање на коњи и разладување во базен. Навистина овој камп послужи за слава на Бог и за развој на заедништвото како Божја благодат.
Нека изборот на секој тинејџер и млад да биде Господ Исус Христос, затоа што само Тој е патот, вистината и животот! Ниту една убавина и задоволство на земјата не може да се спореди со убавините и задоволствата кои ги добиваме од Бог!

-Симона Танчева

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position