НОВОСТИ

Детски состанок за децата од Моноспитово и Муртино

Првиот викенд од новата учебна година (05-06.09.2016) во црквата во Моноспитово беше организиран еден краток детски состанок. околу 50 деца од двете села присуствуваа на овој краток детски состанок, кој имаше за цел да ја одбележи новата учебна година и заеднички да побараат благослов и водство од Бог во неа. Темата на состанокот беше „Чекор по чекор следи го Исус“ и учество во неа имаа младите од двете заедници, како и млади од Струмица и Радовиш кои помогнаа во славењето. Во недела децата присуствуваа на утринската богослужба и дадоа свој придонес во богослужението.

p1070278

Skin Color
Layout Options
Layout patterns
Boxed layout images
header topbar
header color
header position