Светски Молитвен Ден на жените

 

Жените од Македонија се поканети да земат учество и во овој Светски молитвен ден кој е посветен на жените од Филипините на тема: „Неправеден ли сум кон вас?“.
Дојдете заедно да се молиме и да разбереме со кои предизвици се соочуваат жените од оваа мала земја.
3ти март, 2017.
Во просториите на Евангелско-методистичка црква во Македонија.

Еднодневна екскурзија за деца и млади – Пониква

На 12.2. 2017 деца и млади од повеќе заедници од Македонија заеднички имаа можност да учествуваат во неделната богослужба во ЕМЦ Кончани. После богослужбата сите заедно остатокот од денот го поминаа на скијалиштето на Пониква, скијајќи и санкајќи се. Оваа еднодневна екскурзија заврши со ручек и повторно враќање кон своите домови.

Богослужба со Жан Иванов – ЕМЦ Струмица

Во недела 12.02 ја имавме можноста Жан Иванов да ни послужи со словото Господово.Тој сега живее со своето семејство во Хановер, Германија каде е лаички проповедник инаку потекнува од ЕМЦ-Струмица каде многу години се залагаше за работата со млади.
Темата беше „Божјиот прекрасен пат“ со стиховите од Исаија 55:6-12. Неговата проповед се состоеше од следните тези:
-Искуството со Бог
-Барајќи го Господа
-Патот Божји/Пат на животот
-Улогата моја во Божјиот план
-Едноставноста на словото Господово
-Радоста да се биде со Бог

После Богослужбата сите беа поканети на разговор и дружење со чај и колачи.